Scouts zijn jongens en meisjes tussen de 10 en 15 jaar. Het liefst houden ze hun  opkomst buiten bij de scoutingboerderij of in het bos. Je leert er knopen en pionieren, route-technieken, vuur maken en koken en speel je diverse uitdagende spellen.

Door het seizoen heen houden we diverse weekendkampen, en nemen we deel aan de regionale scoutingwedstrijden, waarin je als patrouille, een team van 6 tot acht jongens en meisjes,  strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de Regio. De eerste week van de zomervakantie hebben we ons hoogtepunt van het jaar, we gaan we een week lang kamperen op een terrein in Nederland. Het programma van het kamp is altijd anders, maar een aantal vaste onderdelen zijn er wel. Om er een paar te noemen: een dropping, een loop- of fietstocht, avondspelen, kampvuur, zelf eten kopen en dus zelf beslissen wat je eet, een sportdag en een dagje zwemmen.

De Scouts hebben hun opkomsten elke vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur op de DJIB. Kom voor informatie even langs op de DJIB (Industrielaan 57 te Oss) op vrijdag tussen 7 en 9 of stuur een bericht naar scouts@titusbrandsmagroep.org

Scroll to top