Speeltuin Elcerlyc

Elckerlyc is een avontuurlijke speeltuin die jaarlijks duizenden bezoekers trekt, van heinde en ver. Voor het ontwerp tekende kunstenaar Ger de Wilde, die vooral als doel heeft om kinderen uit te nodigen tot spel. De speeltuin is een samenspel geworden van houten kastelen met spannende speelhoeken, een piratenschip om te veroveren, struiken om je achter te verstoppen. Met water en zand kun je er dammen bouwen.

Speeltijn de Elcerlyc ligt op 4 kilometer afstand van onze boerderij.

Kinderboerderij De Elzenhoek

Op kinderboerderij De Elzenhoek is een van de leukste van Nederland, er is van alles te beleven! Ravot in de natuurspeeltuin, knuffel met cavia’s, konijnen en ratjes, voer de geitjes en neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling. En kijk eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad! Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij.
En in de moestuin zie je hoe groente en fruit groeit en als het even kan, mag je er zelfs wat van proeven! Even uitrusten? Ook dat kan. Bij één van onze picknickplekken op het erf kun je volop genieten van de gezelligheid van De Elzenhoek.

Kinderboerderij De Elzenhoek ligt op 4 kilometer afstand van onze boerderij.

Golfbad Oss

In het Golfbad Oss kunt u een heerlijk dagje genieten. Voor de kleintjes zijn er de Berenbaden; voor de groteren de drie spectaculaire glijbanen en voor iedereen is er het heerlijk warme water met een minimale hoeveelheid chloor. U kunt relaxen onder de zonnebank, in de twee turkse stoomcabines of in het bubbelbad.
Op vrijdagmiddag van 16.00 tot 20.00 uur is het Golfbad gereserveerd voor de jeugd: op de vrijdagmiddag/kindermiddag worden er waterspelletjes georganiseerd en is er iedere maand een discotheek.

Golfbad Oss  ligt op 2 kilometer afstand van onze boerderij.

Geffense plas

De Geffense plas is een natuurbad met mooi zandstrand aan de rand van Oss. Er is een strandpaviljoen met terras. De omgeving biedt tal van wandel en fietsmogelijkheden.

De Geffense pas ligt op 4 kilometer afstand van onze boerderij.

De Maashorst 

Natuurgebied Maashorst is een 2400 hectare groot landschapspark dat zich uitstrekt over het gebied van de gemeenten Oss, Landerd ), Bernheze Nistelrode en Heeschen Uden. Een bezoekerscentrum bevindt zich bij de buurtschap Slabroek bij Nistelrode.

Het gebied bestaat uit een aantal verschillende landschapstypen: naaldbos, vaak op vastgelegd stuifzand, een viertal verspreide heidevelden (samen zo’n 200 ha groot), enkele vennetjes, , ouderwets boerenland met akkers, natte graslandjes en houtwallen.

Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was: wild, puur en authentiek. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony.

De Maashorst ligt op 4 kilometer afstand van onze boerderij

Scroll to top